Minunatul pasaj Michelangelo

Marele edil al Timisoarei, Robu, a inceput sa se laude pe interneti cum ca pasajul Michelangelo nu s-a inundat si ca a trecut cu brio testul esecului preconizat de multa lume.

El nu s-a bucurat de fapt ca nu s-a inundat un pasaj, ci ca nu s-a inundat ca celalalte pasaje importante din oras: Jiul, Popa Sapca, Gheorghe Lazar, Piata 700.

Prin comparatie cel de la Michelangelo este lung de 452 de metri, din care 112 acoperiţi, in timp ce Jiul si Popa Sapca nu sunt mai lungi de 5 masini in coloana, dintre care daca sunt 3-4 metri acoperiti e mult.

Pasajul Michelangelo este util doar pentru a fluidiza traficul, pentru ca poate fi ocolit bine mersi daca schimbi banda inainte de a intra in pasaj, trecand pe sub o intersectie, in timp ce Jiul, Popa Sapca si Gheorghe Lazar, cele mai afectate de furtuni abundente, trec pe sub linia de cale ferata, deci nu pot fi ocolite. Mai mult, linia de tren pe sub care trec pasajele taie orasul in doua iar accesul dintr-o parte in alta a orasului (sa mergi acasa de exemplu, asta asa ca un exemplu la intamplare) cand este furtuna este imposibila.

Singurul pasaj care face fata furtunii este cel de pe Calea Aradului, loc de intalnire a tuturor soferilor pe timp de furtuna, la care se adauga nervii de a fi intorsi de la celalalte pasaje, nervii copiilor de pe bancheta din spate eventual, nervii standard de a fi obligat sa conduci langa soferii de duminica ce scot masina doar cand e ploaie si asta doar ca sa o spele natural.

Asa ca stimate Edil Robu, sa lauzi neinundarea pasajului Michelangelo in comparatie cu celalalte din oras, este ca si cum pe un teren de joaca vechi si parasit de zeci de ani cu echipamente de joaca vechi, adaugi un leagan nou si te lauzi la nici trei luni de la instalare ca este inca asa de frumos in comparatie cu leaganele vechi si urate de zeci de ani.
Pasajul Aradului, singurul ce a dus greul furtunii
Pasajul Piata 700 (Brediceanu)
Pasajul Gh Lazar

Pasajul Popa Sapca
Pasajul Jiul
Pasajul Michelangelo, inundat in vreme de constructie, dar inundat

Sursa foto Michelangelo si Google Maps

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea mea personala este.....